Nagy Dani nyilatkozik!

Így két nappal a TCR RedBull Ring-i futama előtt, Gyenes Rómeó interjúra invitálta Nagy "Dani" Dánielt! Riporterünk csak pár kérdést tett fel Daninak, hiszen holnapután vár rá eddigi élete legfontosabb futama. A már előbb említett TCR Ausztriai fordulója, ezért eléggé elfoglalt és ilyenkor a pilótának egyetlen egy dologra kell figyelni, arra, hogy relaxáljon. Dani már a holnapi nap pályára lép, hiszen reggel 8:00 tól 1. szabadedzés és 12:00 tól pedig a 2. szabadedzés vár rá. De ezzel még nem fejeződik be a nap, mert délután lesz az időmérő edzés. Vasárnap, pedig a futam amit a SPORT1 közvetít ÉLŐ-ben magyar kommentárral...

Rómeó: Szia! Gyenes Rómeó vagyok a SimSport TV hírszerkesztője, felszeretnék neked tenni pár kérdést, lehet?

Dani: Szia! Igen természetesen válaszolok kérdéseidre!

Rómeó: Rendben! Az 1. kérdésem az lenne, hogy hogyan sikerült eljutni ilyen magas szintre?

Dani: Ez egy hosszú út volt eddig, és még mindig nagyon az elején járok. 2010-ben ültem először autóban, egy kupás Suzuki Swiftben, egy teszt erejéig. Előtte szimulátoroztam, akkoriban főleg offline. 2011-ben aztán lehetőséget kaptam az RCM Motorsportnál, és eldöntötték, hogy versenyképes pilótát faragnak belőlem. Ez be is vált, hiszen 2013-ban az első teljes Suzuki Kupa szezonomban bajnokok tudtunk lenni. Ezt követte egy fél szezon az RCM kupában, 8 verseny alatt 3 győzelem, és 8 dobogóval végig harcban voltam a bajnoki címért, ám a szezon végét ki kellett hagyjam. Idén szintén az RCM kupában versenyzek, egy új csapat a George Racing Team színeiben.


Jelenleg a második helyen állunk, az igencsak erős bajnokságban. És most jutottunk el idáig a Zengő Motorsport a szüleim, támogatóim és az eredményeim jóvoltából, megkaptam életem lehetőségét, egy nagyon komoly nemzetközi szériában bizonyíthatok.

Rómeó: Ez tényleg hosszú út volt! 2. és egyben utolsó kérdésem: Hogyan fogod folytatni? Forma kategóriás autókkal szeretnél versenyezni, vagy inkább a túra autók felé húz a szíved, gondolok itt elsősorban a WTCC-re?

Dani: A magasságom miatt ez nem is lehet kérdés, 198 centimmel csak a túraautó jöhet szóba.


Rómeó: Értem! Ezzel el is köszönnék tőled sok sikert kívánok neked, a SimSport TV nevében is! Helló!

Dani: Köszönöm, szia!